Hier volgt wat achtergrondinformatie over mij.

Alles begon in 1979 toen ik als amateurastronoom de sterrenhemel in de computer wilde zetten. Het is er nooit van gekomen, want dat is nogal uit de hand gelopen. De computer nam mijn hobby over en later werd dat mijn beroep.

Er waren geen computers zoals we dat nu kennen. Je moest er een zelf bouwen.

Om dat te kunnen doen had ik een digitale cursus gevolgd met als resultaat een printplaat om het toen welbekende Mastermind digitaal te kunnen spelen.

Vanaf 1980 bouwde ik mijn eerste computer en toen bleek er een ander probleem te zijn, het gebrek aan programma’s.

Samen met 2 vrienden was ik aan de slag gegaan om te leren programmeren, eerst in de Z80-assembly taal en daarna in diverse Basics en uiteindelijk een door mij zelf geschreven Basic. Talen kwamen en gingen. Pascal bleef.

Er werden spelletjes geschreven die we op de maandelijkse HCC dagen op cassettebandje verkochten. Space Invaders was o.a. erg populair.

Op de jaarlijkse HCC-dagen was het een paradijs voor alle computerhobbyisten en ik werd daar benaderd om te freelancen voor een computerblad en in 1985 werd ik eindredacteur Schneider Info.

In 1985 stelde ik voor aan de uitgever om Landelijke PC Dumpdagen te gaan houden en met jaren succes.

Aangezien alle kennis door mij autodidactisch werd opgedaan, leek het me zinvol om dit om te zetten in diploma’s en begon naast mijn dagelijkse werkzaamheden te studeren.

In 1986 stelde ik voor aan de uitgever om een speciaal computerblad voor PC gebruikers te maken en werd eindredacteur van het computerblad DOS Special dat later PC Business Info werd.

In 1986 werd ik gevraagd om een landelijke PC helpdesk bij de overheid op te zetten.

In 1990 had ik het computerboek PC Gebruiker geschreven.

In 1997 ben ik verder gegaan als SAP specialist.

Vanaf 2008 ben ik met WordPress bezig.

Nu ik gepensioneerd ben, wil ik me kunnen bezig houden met IT algemeen en ben ik weer terug naar mijn hobby.

Met deze website wil ik veel voorkomende problemen, vragen, tips, tricks en nieuws delen en toegankelijk houden voor de beginnende tot de ervaren gebruiker.